Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A faluk igen fontos szerepet töltenek be a Naruto-ban. A következőkben bemutatjuk az összes falut, és a velük kapcsolatos összes információt.


 

 


Levelek közt rejtőző falu
A tűz földjének legnagyobb és legerőteljesebb faluja a Hidden Leaf Villages. (Levelek közt rejtőző falu) A nagy lakosság miatt a katonai ereje is erőteljes.

A tűz földjének legnagyobb és legerőteljesebb faluja a Hidden Leaf Villages. (Levelek közt rejtőző falu) A nagy lakosság miatt a katonai ereje is erőteljes.

 

 
A tűz földjének legnagyobb és legerőteljesebb faluja a Hidden Leaf Villages. (Levelek közt rejtőző falu) A nagy lakosság miatt a katonai ereje is erőteljes.

12 évvel ezelőtt a Levelek közt rejtőző falut megtámadta a Kilencfarkú Rókadémon (Kyuubi). A démon sok pusztítást okozott, és sok shinobit megölt. A falu Hokagéja, a Negyedik vállalkozott arra a feladatra, hogy elzárja ezt a szörnyet. A démont egy csecsemő testébe zárta el egy pecsét segítségével, de ez saját életébe került. Feláldozta az életét a faluért.

Azóta a tragikus esemény óta a Harmadik Hokage vigyázott a falura, akit később Orochimaru ölt meg a chuunin vizsga során. Nem sokkal utána pedig a híres gyógyító shinobit, Tsunade-t nevezték ki az Ötödiknek.
 
 
  A ködben rejtőző falu
Nem sokat ismerek erről a faluról. Általában Bloody Mist Village-ként említette a többi falu a brutalitása miatt. Innen származik Haku, Zabuza ill. Kisame is.
 

   

 

 

Ez az a falu, ahonnan Zabuza és Haku is származott, mielőtt elhagyták ezt a földet.

A falu tréningszokásait megismertük Zabuza gyerekkorából. 

A ninjává váláshoz a végső vizsga nagyon különbözik attól, amit a Levelek Közt Rejtőző falunál ismertünk meg. Egy akadémiai diáknak harcolnia kell és bebizonyítania, hogy megérdemli a genin címet. Az egyik társával, barátjával kötelező harcolnia, és akár meg is ölheti. De mindezt 10 évvel ezelőtt meg kellett változtatni, amikor az egyik diák habozás nélkül megölte 100 másik társát (Zabuza). Emiatt a falut arra kényszerítették, hogy a végső vizsgát lecserélje egy kisebb fokokból álló osztályra. Ebben a falukban a jutsuk mind vízalapúak.
 
  A vízesés mögött rejtőző falu
A Hidden Waterfall Village, egy olyan nagyon kicsi falu, amit csupán csak egyszer láttunk Narutóban. Nem is sok információ származik róla.
 
 
A Vízesés mögött rejtőző falu, egy olyan nagyon kicsi falu, amit csupán csak egyszer láttunk a Naruto-ban. Nem is sok információ származik róla.

 Ennek a falunak nincs Kage-je, de helyette van egy bizonyos Hero Waterük. Ez segít nekik a falut megvédeni.Ez egy üveg szentelt víz, amit egy ősi fának a nedvéből nyertek ki és évszázadokon át gyűjtögették.Ez a szer a használója chakráját 10×-sére növeli.Akik viszont használják a szentelt vizet, a csata után mindig meghalnak, ezért nevezik őket a falu hőseinek.    

Csak a fiatalok (legtöbb esetben a fiatalok gyengébbek, de az erő tapasztalattal nő) lesznek képesek, hogy túléljék a víz hatásait. Ezért az okért a falunak sok shinobija meghalt, de nem a csaták, hanem a víz miatt. Ezért a szenteltvizet lepecsételték és eldugták a falu egyik titkos pontjára. Egyedül csak a falu vezetője tudja, hogy hova lett elrejtve. És az ő kötelessége, hogy megvédje ezt a vizet. 
 

A falu vezetőjét szintén a falu hősének nevezik, de a kérdés még megmarad: "A faluért meginnád ezt a vizet, és eldobnád a saját életed, csak azért, hogy hősként emlékezzenek rád?" -> A választ pedig mindenki saját magában találja meg.
 
 

A homokban rejtőző falu
A Szél Országának legnagyobb erejű falva. Az 5 legnagyobb shinobi falu közül az egyik. A Kazekage ennek a falunak a vezetője, szintén nagy katonai erővel bír.

 

A Szél Országának legnagyobb erejű falva. Az 5 legnagyobb shinobi falu közül az egyik. A Kazekage ennek a falunak a vezetője, szintén nagy katonai erővel bír.

Ennek a falunak a Kazekage a vezetője.A Szélország ura azzal kísérletezik, hogy csökkentse az ország katonai erejét és leszűkítse a Homok falu költségvetését.Továbbá megbízta a Homokban Rejtőző Falut, hogy a chuunin vizsga alatt, miközben békét színlelnek, titokban forduljanak Konoha ellen. Ebben a cselszövésben Orochimaru is szerepet játszott, mivel megölte a falu Kazekage-jet (aki Gaara apja volt), és az ő álruhájában jutott be a vizsgára. A támadásukat végül sikerült legyűrnie a konohai shinobiknak, de a Hokage-t ekkor már nem lehetett megmenteni, mivel ugyanazt a pecsétet ahsználta Orochimaru-n, mint amit a Negyedik a Kyuubi-n. Miután véget ért a harc, a Homokban rejtőző falu belátta, hogy Orochimaru megtévesztette őket, és egy új Békeszerződés aláírását támogatták.

 

A Rejtett hang falu

Ez a nemrég alapított Hidden Sound Village. Innen származik Orochimaru legtöbb embere, valamint Kabuto is. A falu, ellensége a Levelek közt rejtőző falunak, mivel szerepet játszott a 3. Hokage meggyilkolásában. 

  A fűben rejtőző falu
Erről a faluról nincs sok információ, ha majd találok róla, biztos, hogy le lesz ide írva.

  Az esőben rejtőző falu
Erről szintén kevés információ van. Az az egyetlen dolog, amit biztosan tudunk, hogy egy Rain Team ment át elsőként a chuunin vizsga első tesztén és ők léptek először a halál erdejébe. A csapatot kivégezte Gaara, a sivatagi temető segítségével.

A felhők közt rejtőző falu
Keveset tudok erről a faluról. Mindazonáltal egykor a Hidden Cloud Village megpróbálta megsemmisíteni Konohát, miközben békeszerződést írtak volna alá. A Hidden Cloud shinobijai szánalmasan módon veszítettek.

A kövek közt rejtőző falu
Erről egyenlőre még nincsen információ

 

Rejtett levél falu:
Ugye, itt vagyunk a legtöbbet a sorozat elején is.^^
Ez Naruto,Sasuke,Sakura..és még sok más Levél falus
Ninja otthona.^^Ez a levél szimbolizálja Konoha falut.^^

 

Rejtett víz falu:
Ezt a falut ismerhetjük meg 2.nak, az animében.
Itt a víz a legjelentősebb.. ezért szoktak lenni
szökőárak,valamint sok köd is..
Ez Haku,és Zabuza faluja,valamint Inarié stb..^^

Rejtett homok falu.:
Ez Gaara,Temari,és Kankurou otthona.
Itt legfőbb a homok.

 

Rejtett kő falu:
Ezt a falut nem nagyon ismerem,
Néhány ninját csak beavatás közben látunk..
de ez a falu nem lesz olyan ismert.

 

Rejtett hang falu:
Ezt a falut is megismerhetjük az első évadban.:)
Többnyire hangokkal harcolnak,magas hangfrekvencia.
Errről a faluról többnyire Orochimaru juthat eszünkbe.
A falu nem túl nagy.. kicsi.

 

Rejtett eső falu:
A falu vezetőjéről nincs információ.
Ninjákat láthattunk már ebből a faluból,
és többnyire vízre specializálódnak.^^

 

Rejtett vízesés falu:
A falut elrejtik egy vízesés mögött, és a bejáratot elrejtik, úgyhogy a nindzsák másik falukból nem tudják megtámadni vízesés faluját.
Erős nindzsák nincsenek ezen belül a falun belül, és a vezető, Shibuki eléggé gyenge.Mindazonáltal az megtiltott víz, ami megengedi a felhasználónak, hogy tízszeresen csakrát növeljen, tehát az az az egyetlen dolog, amire számítanak hogy védjék meg a falujukat.

Rejtett víz falu.:
A Chuunin vizsga alatt néhány nindzsát láttunk ettől a faluból, de semmit nem tudnak erről a faluról. A vezető szintén ismeretlen.

 

Rejtett felhő falu.:
Semmit nem tudnak a felhő falujáról pillanatnyilag. Az ezekkel a fickókkal csakegyetlen kapcsolatos  információ van Hinata emberrablásáról a visszaszerzéséről van. Mikor az egyik ország megtörte a békeszerződést és megpróbálta lopni Byakugan titkait. Semmit nem tudnak a Raikage-ről.